— maandag 3 oktober 2011, 10:37

Kamer wil forse herziening WOB

De Tweede Kamer wil dat de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB) wordt hervormd en gaat met die wens in tegen de opvattingen van minister Donner, die de wet eerder zou willen beperken en bijvoorbeeld inzage in het proces van besluitvorming wil uitsluiten. Premier Rutte zou Donners opvatting delen, bleek eerder dit jaar. PvdA, D66, GroenLinks, PVV en SP willen dat de wet ruimer wordt: meer instanties zouden onder een nieuwe WOB moeten vallen en er zou verder een onafhankelijke 'informatie-commissaris' moeten komen, schrijft NRC Handelsblad. Belangrijke klachten over de werking van de WOB betreffen het opleggen van leges, het oprekken van reactietermijnen en 'strategisch weigeren' door ambtenaren en organisaties - zelfs als de wet duidelijk is dat de informatie vrijgegeven moet worden. Regeringspartijen VVD en CDA onthouden zich voorlopig nog van commentaar. Laatste wijziging: 3 oktober 2011, 12:38

Bekijk meer van

WOB wob

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.