data als kans

— maandag 26 augustus 2019, 12:48 | 0 reacties, praat mee

Kabinet plant forse reductie zelfstandigenaftrek zzp’ers in 2020

ANP

Zzp'ers krijgen vanaf volgend jaar fors minder zelfstandigenaftrek. De NOS citeert bronnen in Den Haag die stellen dat per 2020 nog 5000 euro mag worden afgetrokken, ruim 2000 euro minder dan nu. Laatste wijziging: 10 november 2019, 22:18

Op dit moment is de aftrek 7280 euro. Verenigingen die belangen van zzp’ers behartigen zijn niet blij met de aangekondigde verlaging. ZZP Nederland stelt tegenover de NOS dat ondernemersrisico’s van zzp’ers ook in de toekomst met belastingkortingen afgedekt moeten kunnen worden.

De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) noemt de forse verlaging “onverantwoord en ongekend heftig voor zelfstandigen”.

“De NVJ vindt dat dit kabinet op alle fronten een gelijk speelveld moet creëren en ook de inkomens van zzp’ers en werkenden per sector gelijk moet trekken. Alleen dan is een kleiner fiscaal voordeel gerechtvaardigd”, aldus de beroepsvereniging.

Met de verlaging moet onder meer een koopkrachtverbetering voor de middeninkomens worden betaald. De koopkracht voor deze groep moet volgend jaar met zo’n 2 procent verbeteren, wil het kabinet. De coalitiepartijen zouden het volgens bronnen van de NOS eens zijn met de verlaging van de zelfstandigenaftrek per volgend jaar. Meer bij NOS

Bekijk meer van

Zzp NVJ NVJ Belastingdienst

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.