e learning nvj

— woensdag 8 december 2021, 14:27 | 1 reactie, praat mee

Kabinet maakt miljoenen vrij voor veiligheid van journalisten wereldwijd

Demissionair minister van Buitenlandse Zaken Ben Knapen, eerder deze maand tijdens een debat in de Tweede Kamer | ANP

Demissionair minister van Buitenlandse Zaken Ben Knapen heeft tijdens de internationale virtuele conferentie Summit for Democracy miljoenen toegezegd voor projecten om de veiligheid van journalisten wereldwijd te vergroten. Een bedrag van 2,5 miljoen euro wordt vrijgemaakt voor Tech To Protect, om digitale zelfredzaamheid van journalisten te vergroten.

Verder begint Nederland een noodfonds ter waarde van 15 miljoen euro om journalisten in acute nood bij te staan. Verder pleit Nederland voor meer autoriteit voor speciale rapporteurs van de Verenigde Naties, waar het gaat om misdaden tegen journalisten.

Knapen deed zijn toezeggingen tijdens een speciale Media Freedom-conferentie als onderdeel van de hoofdconferentie, die morgen en overmorgen wordt gehouden.

Aan de virtuele Summit For Democracy, een initiatief van de Amerikaanse president Biden, nemen ruim honderd landen deel. Biden zegt dat het stimuleren van democratie wereldwijd essentieel is “gezien de unieke uitdagingen van deze tijd”.

Demissionair premier Rutte neemt deel aan een panel over de uitdagingen waar democratieën voor staan en welke antwoorden daarop mogelijk zijn.

Bekijk meer van

Biden Ben Knapen

Praat mee

1 reactie

T Li, 9 december 2021, 12:43

Probleem is dat journalisten tegenwoordig vaker wel dan niet gepolitiseerd zijn, nieuws eenzijdig interpreteren, manipuleren en zelfs fabriceren. Dat maakt hen partij en zorgt voor reacties. Het komt ook voor dat journalisten provoceren waarbij zij aan het front van nieuwswaardige onderwerpen staan terwijl zij zelf ook nieuws worden.
Hierdoor is het begrip journalist ter discussie komen te staan en worden zij gezien voor wat zij zijn: politieke activisten. En activisten krijgen nu eenmaal tegenreactie van hen waartegen zij acteren.
Aan de onpartijdigheid van het Amerikaanse State Department welke dit organiseert mag met recht worden getwijfeld; het is een sterk gepolitiseert orgaan in dienst van de Democraten. Het feit dat deze bijeenkomst algemeen tot doel heeft democratie te versterken en autoritaire regimes te confronteren als verdediging tegen autoritarisme en corruptie doet daar niks aan af want te algemeen. Het komt helaas maar al te vaak voor dat dit soort schijnbaar nobele doelen worden misbruikt voor politieke doeleinden.

Omdat het de beroepsgroep zelf niet eens lukt om kaf van koren te scheiden en zelfreinigend te zijn moet de beschermde status van journalisten moet worden afgeschaft; het zijn politiek activisten die zich sturend mengen in het debat en de uitkomst proberen te beïnvloeden. Als walgelijk voorbeeld verwijs ik naar het plaatje op nvj.nl en vraag ik de lezers de heks te raden die zich laat duwen door misschien onvolwassen migranten en hysterisch activistische dingen krijst naar de Griekse premier. Om van de rest maar niet te kotsen.

nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Uitgever

Marjolein Slats
Waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Karin Bais
Sales

Sofia van Wijk
Sales

Jenny Fritschy
Sales

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.