basis naar compleet

— donderdag 20 juli 2017, 14:19 | 0 reacties, praat mee

Kabinet ziet niets in onherkenbaar maken van gezichten van agenten

© Jerry Lampen / ANP

Het kabinet ziet niets in het plan van de Tweede Kamer om politieagenten alleen onherkenbaar in beeld te brengen. Minister Stef Blok (Veiligheid en Justitie) verwacht niet dat het "blurgebod" van toegevoegde waarde zal zijn, schrijft hij donderdag in een reactie op het voorstel. Hij noemt het "onwenselijk" en "niet noodzakelijk." Laatste wijziging: 21 juli 2017, 14:32

Toenmalig PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch diende de motie in naar aanleiding van een aantal filmpjes op internet waarop te zien is dat de politie al filmend geprovoceerd wordt. Momenteel is het nog toegestaan om agenten op de openbare weg te filmen of te fotograferen en die beelden te publiceren zonder gezichten wazig te maken. Agenten die in beeld komen moeten het volgens de PvdA soms bekopen met beledigingen of bedreigingen.

Het kabinet is het met de Kamer eens dat “het publiceren van filmpjes van agenten met als doel om hen te beledigen of te bedreigen verwerpelijk” is, maar vindt dat niet opwegen tegen de inperking van de vrijheid van meningsuiting waarmee het “blurgebod” gepaard gaat. De NVJ stelde eerder al dat het voorstel zo snel mogelijk van tafel moest, omdat het een onmogelijke eis is.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.