— woensdag 23 juli 2008, 09:05 | 0 reacties, praat mee

Justitie vordert gegevens RTV Drenthe

De politie heeft bij RTV Drenthe een zogenoemd IP-adres opgevraagd van een bezoeker die dreigende taal had achtergelaten bij een artikel. In het stuk werd gemeld dat de eigenaar van jachtwerfhaven De Punt, Wessel Beuving, is gearresteerd. Beuving wordt verdacht van het knoeien met een meterkast bij zijn bedrijf, waarna brand ontstond. Bij het bestrijden van de vuurzeer kwamen in mei drie brandweermannen om het leven. Onder het stuk reageert ene 'Michello' met de vraag waar de woordvoerder van Justitie woont. Hij stelt bovendien dat een protestactie van sympathisanten van Beuving, afgelopen zaterdag, "nog maar het begin is". De politie heeft daarop het unieke internetadres van de gebruikte computer opgevraagd. Ze vermoed een mogelijk misdrijf en wil met deze Michello in contact komen om te praten over de exacte betekenis van de dreigementen. Eind september dient de rechtszaak tegen Beuving. In een reactie laat RTV Drenthe weten tot tweemaal toen een verzoek van de politie te hebben geweigerd. Daarna kwam een officiële vorderingseis, waarmee de omroep moest instemmen.

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.