Tegel Beeld en Geluid

— maandag 30 januari 2017, 09:10 | 1 reactie, praat mee

Jurylid World Press photo kan VS niet uit door decreet Trump

© Jason Reed / EPA

Een jurylid van World Press Photo (WPP) durft Amerika niet te verlaten nu president Trump een decreet heeft ondertekend waardoor het voor mensen die uit een zevental Islamitische landen komen moeilijker wordt gemaakt om terug te reizen, ook al hebben ze een verblijfsvergunning. Dat schrijft de fotografe Eman Mohammed op Facebook.

Mohammed komt dan wel niet uit een van die landen, maar haar achtergrond zou wel problemen kunnen geven als ze de VS verlaat om te gaan jureren bij de fotowedstrijd in Amsterdam. Ze is Palestijns en Palestina is volgens de VS geen land, maar bezet gebied. Het is volgens haar advocaat onduidelijk wat er gaat gebeuren als ze weer naar haar kinderen in de VS zou willen. Mohammed is geadviseerd niet naar Nederland te reizen.

Directeur Lars Boering laat weten woest te zijn om het besluit van Trump en de getalenteerde fotografe node te zullen missen bij de jurering, maar ze begrijpen de problemen en steunen Mohammed. Haar plaats zal worden ingenomen door fotografe Tanya Habjouqa. Meer bij World Press Photo

Bekijk meer van

World Press Photo

Praat mee

1 reactie

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.