word studentlid

— dinsdag 17 maart 2015, 14:02 | 0 reacties, praat mee

Thomas Erdbrink krijgt Spaanprijs 2015

Thomas Erdbrink krijgt Spaanprijs 2015

Journalist en correspondent Thomas Erdbrink ontvangt dit jaar de Spaanprijs. De tweejaarlijkse prijs is een waardering voor iemand die op opmerkelijke wijze een artistieke of publicitaire bijdrage aan het bijbelse, geestelijke of kerkelijke leven in Nederland heeft geleverd. Laatste wijziging: 24 oktober 2019, 13:35

Hoewel Erdbrink (bekend van de goed ontvangen VPRO-serie ‘Onze man in Teheran’) vrijwel permanent in Iran verblijft, stelt de jury dat de beeldvorming over religie “geen binnendijks gegeven” meer is. “Wat er in het buitenland gebeurt bepaalt het geestelijk leven en het levensbeschouwelijk klimaat in Nederland. De ontwikkelingen volgen elkaar snel op en het beeld van religie wordt steeds zwarter.”

Erdbrink krijgt de prijs omdat hij door zijn houding, professionele instelling en werkwijze voor een groot publiek een genuanceerd beeld schetst over samenleving die als ‘as van het kwaad’ wordt weggezet. Aan de prijs is een geldbedrag 2500 euro verbonden. Afhankelijk van de beschikbaarheid van Erdbrink wordt de prijs vermoedelijk in mei uitgereikt.

Bekijk meer van

Thomas Erdbrink Spaanprijs

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.