Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— donderdag 26 februari 2009, 09:20 | 3 reacties, praat mee

Journalistiek en Twitter

Twitter was weer het eerst met het brengen van het nieuws dat er een vliegtuig was neergestort op Schiphol. Nog vooraleer het nieuws de krantensites en televisie bereikten, werden de eerste foto's van het vliegtuig van Turkish Airlines op Twitter gepubliceerd. Eerder al was Twitter de snelste met het brengen van nieuws over de aanslagen in Mumbai en het vliegtuig dat in de Hudson rivier crashte. Bij journalisten werpt het de vraag op hoe om te gaan met nieuws dat afkomstig is van Twitter, want kanttekeningen over het gebruik zijn er ook nog te melden. Meer bij De Nieuwe Reporter / Molblog / De Journalist / de Volkskrant / De Telegraaf / Frankwatching / PBS Laatste wijziging: 27 februari 2009, 10:03

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

3 reacties

Tjeerd, 26 februari 2009, 10:01

Twitter was niet de eerste nieuwsbrenger, dat was BNR Radio. En het nieuws via Twitter was zo slecht en zo niet kloppend dat je je moet afvragen of je Twitter als betrouwbare bron kan zien. Het lijkt ook wel of fanatieke Twitteraars meer geïnteresseerd zijn in de snelheid van de berichtgeving dan in de waarheid van deze berichtgeving.

Bart Ebisch, 26 februari 2009, 10:32

Zie Twitter vooral als tipmachine Tjeerd. Het checken van het nieuws moeten de media doen.
Twitteraars kunnen journalisten snel op het spoor zetten. Het werkt in ieder geval sneller dan het persalarm van de hulpdiensten.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.