— donderdag 26 februari 2009, 09:20 | 3 reacties, praat mee

Journalistiek en Twitter

Twitter was weer het eerst met het brengen van het nieuws dat er een vliegtuig was neergestort op Schiphol. Nog vooraleer het nieuws de krantensites en televisie bereikten, werden de eerste foto's van het vliegtuig van Turkish Airlines op Twitter gepubliceerd. Eerder al was Twitter de snelste met het brengen van nieuws over de aanslagen in Mumbai en het vliegtuig dat in de Hudson rivier crashte. Bij journalisten werpt het de vraag op hoe om te gaan met nieuws dat afkomstig is van Twitter, want kanttekeningen over het gebruik zijn er ook nog te melden. Meer bij De Nieuwe Reporter / Molblog / De Journalist / de Volkskrant / De Telegraaf / Frankwatching / PBS

Bekijk meer van

Praat mee

3 reacties

Tjeerd, 26 februari 2009, 10:01

Twitter was niet de eerste nieuwsbrenger, dat was BNR Radio. En het nieuws via Twitter was zo slecht en zo niet kloppend dat je je moet afvragen of je Twitter als betrouwbare bron kan zien. Het lijkt ook wel of fanatieke Twitteraars meer geïnteresseerd zijn in de snelheid van de berichtgeving dan in de waarheid van deze berichtgeving.

Bart Ebisch, 26 februari 2009, 10:32

Zie Twitter vooral als tipmachine Tjeerd. Het checken van het nieuws moeten de media doen.
Twitteraars kunnen journalisten snel op het spoor zetten. Het werkt in ieder geval sneller dan het persalarm van de hulpdiensten.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.