— vrijdag 3 april 2009, 09:03 | 0 reacties, praat mee

Journalisten helpen bij Irak-onderzoek

De Commissie Davids, die de Nederlandse politieke steun aan de inval in Irak onderzoekt, heeft een speciaal Irak-dossier ontvangen van een delegatie onderzoeksjournalisten van nieuwsprogramma's Argos, ZEMBLA en Reporter. Het dossier bevat uitzendingen van de betreffende radio- en televisieprogramma's, aangevuld met artikelen uit NRC Handelsblad en Vrij Nederland. Daarnaast bevat het dossier de uitgeschreven transcripties van de uitzendingen geplaatst in een tijdlijn. De onderzoekers van de publieke omroep, verenigd in OnJo, hopen daarmee de commissie te helpen een inzichtelijke weergave van de gebeurtenissen. Ook kan het de commissie tijd besparen. OnJo noemt het belangrijker dat gezien de beperkte tijd die de commissie heeft, er vooral aandacht is voor informatie die in documenten is vastgelegd of wordt gegeven door personen waartoe de commissie toegang heeft. "Wat bekend is in het publieke domein ontrekt zich vaak aan de naspeuringen naar de waarheid", aldus de OnJo-leden.

Bekijk meer van

Irak

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.