— maandag 30 maart 2009, 08:51

Spoeddebat in Tweede Kamer om geheime stukken

De Tweede Kamer houdt woensdag een spoeddebat over de commissie Davids, omdat het kabinet volgens de oppositie de kennisname en openbaarmaking van staatsgeheime stukken zoals AIVD-rapportages heeft beperkt, zo meldt De Telegraaf. De commissie onderzoekt de Nederlandse besluitvorming rond de invasie in Irak. Een woordvoerder van de commissie meldt dat de berichtgeving van De Telegraaf van afgelopen zaterdag, over het falende inlichtingenwerk van de geheime dienst AIVD voorafgaand aan de oorlog tegen Irak in 2003, mee wordt genomen in het onderzoek. De commissie krijgt voor hun onderzoek ook hulp van onderzoeksjournalisten. Komende donderdag overhandigen ze de resultaten van zes jaar onderzoeksjournalistiek. Volgens Huub Jaspers van het VPRO-radioprogramma Argos kan Davids zijn voordeel doen met het dossier omdat de vragen waarop hij een antwoord moet zien te vinden, ook onderwerp van journalistiek onderzoek zijn. Meer bij De Telegraaf / Nederlands Dagblad

Bekijk meer van

Irak

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.