banner persveilig

— maandag 19 mei 2008, 08:41

‘Hotel met journalisten was doelwit VS’

Het Palestine Hotel in hartje Bagdad waar in april 2003 zo'n 150 journalisten en andere mediamedewerkers zaten, stond in een tot nu toe geheim Amerikaans militair document omschreven als mogelijk doelwit. Hierop heeft de Internationale Federatie van Journalisten (IFJ) zondag gewezen. Bij een Amerikaanse aanval op het hotel kwamen op 8 april 2003 een Spaanse journalist en een cameraman van het Britse persbureau Reuters om het leven. De VS hadden het incident tot nu toe afgedaan als onschuldige fout in de hitte van de strijd. Een voormalige Amerikaanse sergeant, Adrienne Kinne, heeft eerder deze week onthuld dat zij de geheime documenten heeft gezien waarin het hotel op een lijst staat van mogelijke militaire doelwitten, aldus de IFJ. IFJ-secretaris-generaal Aidan White eist een onafhankelijk onderzoek naar de zaak. Meer bij IFJ

Bekijk meer van

Irak

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.