e learning nvj

— woensdag 27 januari 2016, 12:36 | 0 reacties, praat mee

Journalisten Financial Times gaan staken

Niklas Hallen / AFP

Uit onvrede over wat de Britse journalistenbond NUJ 'pensioendiefstal' noemt, gaan de journalisten van zakenkrant Financial Times 24 uur in staking. Het is voor het eerst in dertig jaar dat er bij de krant gestaakt wordt. Laatste wijziging: 28 januari 2016, 09:56

Centraal in het conflict staan pensioenverplichtingen die niet gehonoreerd worden, nu de krant juli vorig jaar is verkocht aan uitgever Nikkei. Gesprekken met de directie zijn vastgelopen. Maar liefst 92 procent van ondervraagde NUJ-leden stemde voor actie.

Financial Times zegt dat het 13 miljoen pond heeft geboden om bepaalde pensioendoelstellingen te halen, maar werknemers zeggen dat het bedrag misleidend is en het in werkelijkheid om veel minder geld gaat. Journalistenbond NUJ zegt dat er de komende 25 jaar elk jaar 1,4 miljoen pond nodig is om doelstellingen te halen.

“Voor een winstgevend bedrijf zonder pensioentekorten moet dat een haalbaar getal zijn”, aldus NUJ. Bij de overname betaalde Nikkei vorig jaar 844 miljoen pond (ruim 1,1 miljard euro) voor de krant. Meer bij National Union of Journalists

Bekijk meer van

Nikkei Financial Times

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.