— dinsdag 12 september 2017, 10:22 | 0 reacties, praat mee

Journaliste ontvlucht Rusland na aanval

© Alberto Estevez / EPA

Journalist Yulia Latynina is Rusland ontvlucht na een serie aanvallen, melden diverse media. Bij de meest recente aanval werd haar auto in brand gestoken. De auto stond voor het huis van haar ouders geparkeerd, waar zij ook woont.

Latynina schrijft columns voor het onafhankelijke dagblad Novaya Gazeta en heeft een wekelijkse radioshow bij Ekho Moskvy. Tijdens haar show omschreef Latynina de aanval als een poging tot moord. Ze is al vaker slachtoffer geweest van aanvallen. Twee maanden geleden werd er een stinkende stof door een raam van haar huis gespoten. En in augustus vorig jaar werd ze bekogeld door uitwerpselen.

In een skypegesprek met Ekho Moskvy zegt ze dat het onwaarschijnlijk is dat ze binnenkort terugkeert. Ze heeft niet aangegeven waar ze nu is. De Russische autoriteiten onderzoeken de zaak. Meer bij CPJ / AP via Washington Post

Bekijk meer van

Rusland

Praat mee

banner loopbaanontwikkeling NVJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.