banner festival 23

— donderdag 4 februari 2016, 08:16 | 0 reacties, praat mee

Journalist van het Jaar 2015 Bas Haan gehuldigd

Remko de Waal / ANP

In de Raadszaal van het stadhuis in Hilversum is woensdagmiddag Bas Haan gehuldigd als Journalist van het Jaar, de prijs van vakblad Villamedia. Hij ontving de prijs voor zijn uitmuntende werk inzake de zogeheten Teeven-deal. Dit onderwerp blijft actueel, met constante - en voor minister van Justitie steeds weer gênante - nieuwe onthullingen. Laatste wijziging: 4 februari 2016, 15:03

Haan stelde trots te zijn op de prijs maar benadrukte bij zijn ontvangstspeech aan het feit dat dit geen soloproject was. Hij bedankte zijn collega’s bij Nieuwsuur, waar hij ruim de tijd kreeg het onderwerp uit te zoeken. Maar Haan bedankte bovenal de groep mensen die niet aanwezig waren - de klokkenluiders en andere bronnen die de eerste moedige stap aandurfden materiaal te delen. Haan zegt vereerd te zijn dan hij indertijd benaderd is.

Dat de bronnen zich bij een journalist meldden, gaf volgens Haan aan dat er weinig vertrouwen in een route via de officiële kanalen bestond.

“Zijn werk is een fraai voorbeeld van uitstekende onderzoeksjournalistiek. Haan toonde enorme vasthoudendheid en had al snel door dat hij een onderwerp te pakken had met een groot maatschappelijk belang”, aldus Villamedia-hoofdredacteur Dolf Rogmans in de toelichting waarom dit jaar onze keus op Bas Haan viel.

Haan zocht uit, publiceerde niet waar (nog) geen zekerheid over bestond en bleef overeind ondanks de tegenstand vanuit de overheid in de tweejarige zoektocht naar de antwoorden op de vragen hoeveel geld officier van justitie Fred Teeven nu precies had betaald aan crimineel Cees H. en of daarbij de juiste regels waren gevolgd?

Klik hier voor een uitgebreid foto-verslag van de huldiging (foto’s Frank Groeliken)

Bekijk meer van

Villamedia Bas Haan

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.