— maandag 10 december 2018, 15:22 | 0 reacties, praat mee

Humberto Tan, Bas Haan en Brenda Stoter Boscolo in jury Brusseprijs

ANP KIPPA / Sander Koning

Tv-presentator Humberto Tan zal samen met Nieuwsuur-verslaggever Bas Haan en Midden-Oosten journalist Brenda Stoter Boscolo de jury vormen van de Brusseprijs 2019. De prijs voor het beste journalistieke boek bestaat sinds 2006 en wordt jaarlijks toegekend door het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten (Fonds BJP). De inzendtermijn sluit op 31 december.

Bas Haan won de Brusseprijs 2018 – een oorkonde en tienduizend euro – met zijn onthullende boek De rekening voor Rutte – De Teevendeal, het bonnetje en de politieke prijs voor leugens. Alle Nederlandstalige journalistieke boeken die verschijnen in 2018 kunnen meedingen naar de Brusseprijs.

In het voorjaar van 2019 maakt de jury een shortlist van vijf titels bekend. De winnaar van de Brusseprijs wordt op zaterdag 15 juni 2019 bekendgemaakt en gehuldigd in een uitzending van NOS-radioprogramma Met het Oog op Morgen.

De prijs voor het beste journalistieke boek is vernoemd naar de legendarische journalist en schrijver M.J. (Rie) Brusse (1873-1941), die reportages schreef voor onder andere de Nieuwe Rotterdamsche Courant. Veel van zijn grote sociale reportages zijn tevens in boekvorm verschenen.

Meer informatie bij het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.