— woensdag 9 november 2016, 13:05 | 0 reacties, praat mee

Journalist start crowdfundactie voor hulp bij rechtszaken

Flickr CC BY 2.0 / ssalonso

Freelance journalist Peter Olsthoorn schakelt de massa in om hem te helpen bij het financieren van zijn verdediging van rechtszaken die tegen hem lopen. Dinsdag diende een kort geding tegen Olsthoorn, dat was aangespannen door Pretium Telecom. De telecomaanbieder wil met de zaak lopende publicaties van de journalist tegenhouden. Op zijn website roept Olsthoorn bezoekers nu op hem financieel te steunen door het kopen van artikelen in Blendle of het storten van geld via Paypal. Laatste wijziging: 9 november 2016, 13:52

Olsthoorn en Pretium liggen al enkele jaren met elkaar overhoop. De afgelopen vier jaar deed Olsthoorn, die vorige maand de Anti Fraude Award 2016 won, met tussenpozen onderzoeken naar de telecomaanbieder en haar eigenaar Hans Nyks. Pretium probeerde in februari van dit jaar ook al publicaties tegen te houden en betichtte Olsthoorn daarbij van stalking.

Naast het kort geding van eerder deze week dient eind november nog een zaak tussen Pretium en de journalist, wat het hoger beroep is van de rechtszaak in februari. Olsthoorn wordt in zijn zaak gesteund door het Persvrijheidsfonds en de NVJ.

Bekijk meer van

Pretium Peter Olsthoorn

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.