data als kans

— dinsdag 1 februari 2022, 12:00 | 0 reacties, praat mee

Journalist Ruben van der Scheer (42) overleden

© Omroep Gelderland

Ruben van der Scheer (42), journalist bij Omroep Gelderland, is op 30 januari onverwacht gestorven. Hoofdredacteur Sandrina Hadderingh schreef namens alle collega's van de regionale omroep een In Memoriam. 'Wij gaan hem ongelooflijk missen.' Laatste wijziging: 2 februari 2022, 09:26

Stille wateren, diepe gronden. Een spreekwoord dat absoluut van toepassing was op Ruben. Zijn eeuwige glimlach en pretogen. Zijn humor en relativerende toon. Dat hij is gaan slapen en niet meer wakker is geworden is niet te bevatten.

Ruben was op en top journalist. Nieuwsgierig, politiek geïnteresseerd en altijd op zoek naar het grotere plaatje. Hij had een enorm netwerk van waaruit hij altijd eigen verhalen kon putten. Als beginnend journalist stapte hij ergens rond 2005 de redactie op van het achtergrondprogramma ‘Actueel’.

Altijd vol ideeën en super eigenwijs. Prima eigenschappen voor een journalist. Ruben maakte door de jaren heen honderden, misschien wel duizenden verhalen. Na ‘Actueel’ volgde ‘Alles uit de Kast’ en ‘In Gelderland’. Hij maakte wekelijks reportages over allerhande actuele gebeurtenissen in Gelderland.

De MKZ-crisis liet hem niet los. Tot de laatste rechtszaak aan toe volgde hij de gebeurtenissen in Kootwijkerbroek. Hij ploeterde, nam stapels dossiers door, op zoek naar de waarheid. Was er nu wel of geen MKZ in Kootwijkerbroek?

Ook menselijke verhalen tekende hij op. Drie jaar geleden reisde hij af naar Lesbos om vanuit het perspectief van hulpverleners uit Apeldoorn het vluchtelingendrama op te tekenen.

Hij maakte tientallen verhalen over Vliegveld Lelystad. Samen met de collega’s van RTV Oost en Omroep Flevoland bedacht hij een speciale tv-uitzending waar alle politici en betrokken burgers met elkaar in gesprek gingen.

Jaren was hij actief als regioverslaggever op de Noord-Veluwe, zijn achtertuin. Hij volgde de lokale politiek op de voet en wist altijd wel een smeuïg detail te brengen.

De laatste twee jaar maakte hij deel uit van het researchteam van Omroep Gelderland. Hij maakte ‘het Vizier van de Jager’ en was de weken voor zijn overlijden druk met de komende gemeenteraadsverkiezingen. Een klus die hem wel toevertrouwd was.

De dinsdag voor die rampzalige nacht was hij in Arnhem aan het werk. Uitzonderlijk in deze coronatijd, Ruben werkte net als velen vooral vanuit huis. Hij was op de redactie met die eeuwige glimlach en die pretogen.

Ruben laat een vrouw en drie kinderen achter. Mirjam, zijn grote liefde, en hun jongens Luc, Felix en Hugo gingen altijd voor. Zoals het hoort. Rust zacht lieve Ruben. We gaan je verschrikkelijk missen.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.