website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Journalist Leon de Wolff overleden

Dolf Rogmans — Geplaatst in overleden op maandag 6 januari 2014, 09:16

Nieuws

Journalist en later journalistentrainer Leon de Wolff (65) is vrijdag 3 januari overleden. De Wolff was al geruime tijd ziek. Leon de Wolff bekleedde verschillende journalistieke functies bij onder meer NRC Handelsblad (1972-1977), Haagse Post (1977-1983) en FEM Business (1984-1987). Vanaf 1987 leidde hij een eigen bureau dat zich specialiseerde in onderzoek, advies en training. Door de ziekte MSA heeft hij een groot deel van zijn werkzaamheden moeten staken. Meer bij Wikipedia.

3 reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

 1. 1. Eduard Bekker, 6 januari 2014, 15:52

  Bij Leon de Wolff heb ik indertijd een weekend in Hotel New York een cursusweekend gevolgd.
  Zijn analyses van nieuwsteksten vond ik heel erg gedegen, maar de praktische uitvoering van zijn visie op de redactie mislukte faliekant.
  Later heb ik nog veel collega’s van andere media gesproken, die precies dezelfde ervaring hadden.

  Het leek wat dat betreft wel op de pogingen om de marxistische leer in praktijk te brengen. Analyses kunnen goed en verrijkend zijn, maar zodra de realisatie meer een dwangbuis blijkt te zijn, schiet je er weinig mee op.

 2. 2. bartebisch, 7 januari 2014, 18:22

  De pointe, dat woord is mij bijgebleven en zijn gedrevenheid. De pointe van een verhaal, daar hamerde Leon op. Daar bouwde hij een schemastructuur om heen, met als gevolg dat je door de bomen het bos niet meer zag. Het rendement was niet bijster groot, al deed hij zijn opdrachtgever graag anders geloven.

 3. 3. Harriet Duurvoort, 8 januari 2014, 18:04

  Van zijn workshop bij het multiculturele opinieweekblad Contrast is mij het meest bijgebleven dat je goed op moest letten om ‘feiten en weetjes’ uit je lopende verhaal te halen en in aparte kaders moest zetten. Het werd er overzichtelijker van, maar ook wat droger vond ik. Zijn overlijdensbericht bracht me terug naar die tijd: nostalgie. Leuke herinneringen.

banner 1 only human

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.