word studentlid

— maandag 6 januari 2014, 09:16 | 3 reacties, praat mee

Journalist Leon de Wolff overleden

Journalist en later journalistentrainer Leon de Wolff (65) is vrijdag 3 januari overleden. De Wolff was al geruime tijd ziek. Leon de Wolff bekleedde verschillende journalistieke functies bij onder meer NRC Handelsblad (1972-1977), Haagse Post (1977-1983) en FEM Business (1984-1987). Vanaf 1987 leidde hij een eigen bureau dat zich specialiseerde in onderzoek, advies en training. Door de ziekte MSA heeft hij een groot deel van zijn werkzaamheden moeten staken. Meer bij Wikipedia. Laatste wijziging: 6 januari 2014, 10:30

Bekijk meer van

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

3 reacties

Eduard Bekker, 6 januari 2014, 15:52

Bij Leon de Wolff heb ik indertijd een weekend in Hotel New York een cursusweekend gevolgd.
Zijn analyses van nieuwsteksten vond ik heel erg gedegen, maar de praktische uitvoering van zijn visie op de redactie mislukte faliekant.
Later heb ik nog veel collega’s van andere media gesproken, die precies dezelfde ervaring hadden.

Het leek wat dat betreft wel op de pogingen om de marxistische leer in praktijk te brengen. Analyses kunnen goed en verrijkend zijn, maar zodra de realisatie meer een dwangbuis blijkt te zijn, schiet je er weinig mee op.

bartebisch, 7 januari 2014, 18:22

De pointe, dat woord is mij bijgebleven en zijn gedrevenheid. De pointe van een verhaal, daar hamerde Leon op. Daar bouwde hij een schemastructuur om heen, met als gevolg dat je door de bomen het bos niet meer zag. Het rendement was niet bijster groot, al deed hij zijn opdrachtgever graag anders geloven.

Harriet Duurvoort, 8 januari 2014, 18:04

Van zijn workshop bij het multiculturele opinieweekblad Contrast is mij het meest bijgebleven dat je goed op moest letten om ‘feiten en weetjes’ uit je lopende verhaal te halen en in aparte kaders moest zetten. Het werd er overzichtelijker van, maar ook wat droger vond ik. Zijn overlijdensbericht bracht me terug naar die tijd: nostalgie. Leuke herinneringen.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.