persveilig seminar

— zaterdag 19 december 2015, 11:24 | 0 reacties, praat mee

Tjitte de Vries (1938) overleden

Onderzoeksjournalist, filmhistoricus, filmverzamelaar en voormalig filmrecensent Tjitte de Vries (1938) is op 15 december overleden. Hij beheerde samen met zijn vrouw Ati Mul het Melbourne-Cooper fonds, dat bij EYE is ondergebracht. Ook schreef hij samen met haar in 2009 het boek ‘They Thought is was a Marvel’. Arthur Melbourne-Cooper (1874-1961). Pioneer of Puppet Animation. Laatste wijziging: 15 januari 2016, 10:37

Tjitte de Vries (1 januari 1938) was langdurig werkzaam als journalist en redacteur buitenland bij Het Vrije Volk. Daarna werd hij filmcriticus waarbij hij zich vooral richtte op filmhistorisch onderzoek. Hij beheerde samen met zijn vrouw Ati Mul het Melbourne-Cooper-fonds, over de Engelse pionier van de stopmotion animatiefilm, een fonds dat bij EYE is ondergebracht. Ze schreven ook samen aan de Arthur Melbourne-Cooper-biografie ‘They Thought is was a Marvel’.

Meer bij Filmeye.

Bekijk meer van

Tjitte de Vries

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.