— maandag 4 januari 2021, 09:18 | 0 reacties, praat mee

Journalist lastiggevallen in Duindorp, AD doet aangifte

In de Haagse wijk Duindorp is het vaker onrustig rond oud en nieuw. - © Sander van der Wal / ANP

Het AD heeft aangifte gedaan wegens poging tot intimidatie en het lastigvallen van een journalist toen zij tijdens de jaarwisseling een reportage maakte in de Haagse wijk Duindorp. Dat meldt hoofdredacteur Paul van den Bosch.

In Duindorp was een omstreden demonstratie gepland op oudejaarsdag. Dat werd uiteindelijk een feestje waarbij tientallen mensen op de been werden gebracht die zich niet aan de coronamaatregelen hielden. Verslaggeefster van het AD Haagsche Courant Jorina Haspels legde kort na middernacht vast hoe twee mannen op het Tesselseplein een cameraman en een verslaggever intimideerden en wegduwden. Het duo zet de journaliste klem en geven aan dat ze haar herkennen als verslaggever van de krant. Ze willen haar opnameapparatuur. Dat weigert ze. Ze wordt vervolgens door nog een man dreigend en intimiderend toegesproken. “Als je je nog een keer in de wijk vertoont, ben jij voor mij.”

Er komt een aangifte, meldt de krant. “Want regels over journalistieke onafhankelijkheid gelden voor iedereen. Ook in het Gallische dorpje aan zee.” Meer bij het AD

Bekijk meer van

Duindorp Balie Persvrijheid

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.