Jodal

— woensdag 25 mei 2016, 16:07 | 0 reacties, praat mee

Journalist Khadija Ismayilova vrijgelaten

Charley Galley / AFP

De Azerbeidzjaanse onderzoeksjournalist Khadija Ismayilova moet per direct vrijgelaten worden uit de gevangenis. Dat heeft het Hooggerechtshof in het land woensdag bepaald. Ismayilova werd in september vorig jaar veroordeeld tot 7,5 jaar cel, nadat ze schuldig was bevonden aan onder andere belastingontduiking en verduistering. Het Hooggerechtshof heet die straf woensdag omgezet in 3,5 jaar voorwaardelijk. Laatste wijziging: 26 mei 2016, 09:53

Ismayilova werd in december 2014 opgepakt en toen er nog van beschuldigd iemand tot zelfmoord te hebben gedreven. Zelf stelt de prijswinnende journalist dat de arrestatie politiek gemotiveerd is en in verband staat met onthullingen die ze deed met betrekking tot corruptie in hoge politieke kringen.

Eerder al riepen internationale (pers)vrijheidsorganisaties op om de journalist van Radio Free Europe/Radio Liberty vrij te laten. Meer bij Radio Free Europe/Radio Liberty

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.