— maandag 20 april 2015, 10:43 | 0 reacties, praat mee

‘Azerbeidzjan moet critici vrijlaten’

YouTube / HRW

De regering van Azerbeidzjan moet onterecht opgesloten critici zoals activisten en journalisten vrijlaten. Dat bepleit Human Rights Watch in een nieuwe video. Met nog minder dan twee maanden te gaan tot de eerste editie van het sportevenement European Games, dat in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Baku plaatsvindt, wil de mensenrechtenorganisatie aandacht vragen voor de opgesloten critici. “Dit is hét moment voor de Europese Unie om Azerbeidzjan op te roepen om hen vrij te laten.” In de video is onder andere aandacht voor onderzoeksjournalist Khadija Ismayilova, die in december 2014 werd vastgezet nadat ze een corruptieschandaal bij de overheid aan het licht bracht. Volgens de organisatie zijn tientallen activisten en journalisten ondergedoken of gevlucht voor om aan de regering te ontkomen. Meer bij Human Rights Watch

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.