— maandag 25 oktober 2021, 09:41 | 0 reacties, praat mee

VAE: journalist gevangen gezet na gelekt pre-match commentaar voetbalwedstrijd

De bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten is Bert van Marwijk. | Karim Jaafar / AFP

Aanklagers in de Verenigde Arabische Emiraten hebben een televisie-journalist vastgezet, vanwege uitlatingen rondom de WK-kwalificatiewedstrijd van het land tegen Irak. Wat hij precies heeft gezegd en om wie het gaat, is niet duidelijk.

Volgens de autoriteiten heeft de journalist met zijn uitspraken “het publieke belang” geschaad en moest hij hebben geweten dat het “haatzaaiende uitlatingen zou uitlokken”, zo stellen de autoriteiten.

De journalist werkt voor tv-zender Abu Dhabi Sports Channel. De commentaren zouden niet live zijn gebracht, maar in gesprekken nog vóór de uitzending. Volgens de zender zijn feeds gehackt en de clips illegaal verspreid. Er zouden verder nog drie medewerkers zijn ontslagen, aldus staatspersbureau Emirates News Agency.

De journalist in detentie riskeert een gevangenisstraf van maximaal vijf jaar. Een eventuele boete kan oplopen tot zo’n 117.000 euro.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.