— maandag 18 april 2016, 09:30 | 0 reacties, praat mee

Journalist gebruikt Wob om Game of Thrones te zien

Een journalist heeft een verzoek ingediend om via president Barack Obama alle afleveringen van het nieuwe seizoen van Game of Thrones al te kunnen zien, meldt nu.nl. De zogenoemde FOIA-wet geeft Amerikanen toegang tot alle overheidsinformatie. Obama is volgens The Hollywood Reporter de enige die voorafgaand aan de première van het nieuwe seizoen op 24 april alle afleveringen al mag zien.

Zender HBO liet in het verleden ook journalisten al een aantal afleveringen zien, maar ziet daar dit maal van af. ‘Maar Obama is de leider van de vrije wereld: als hij iets wil zien, dan weigeren we dat natuurlijk niet’, stelde een woordvoerder vorige week.

Journalist Vanessa Golembewski hoopt middels de FOIA-wet zender HBO te slim af te zijn en diende een officieel verzoek in.

Meer bij nu.nl

Bekijk meer van

Recht

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.