— maandag 28 januari 2019, 11:00 | 1 reactie, praat mee

Jossine Modderman van LINDA.nieuws: ‘Iets geks verzinnen blijft een feest’

Jossine Modderman (56) is de eerste ‘Mercur Hoofdredacteur van het Jaar’ die niet werkt bij een magazine, maar bij een digitale titel. De baas van LINDA.nieuws over taalfouten, luie journalisten en haar geheime vriendschap met Freddy Heineken.

Praat mee

1 reactie

Leon Krijnen, 30 januari 2019, 10:00

Jossine beweert iets uit haar hoofd, en Mark Koster schrijft het op zonder het te checken:
‘Pieter Storms en Henk Ruigrok ontmaskerden een corrupte wethouder in Breda. Dat duurde een jaar. Als je die tijd omzet in geld’.
‘Misschien moeten journalisten snappen dat je ook kwaliteit kunt bieden zonder dat je een jaar undercover in Breda moet gaan.’
In die twee alinea’s kloppen een paar dingen niet. Om te beginnen gaat het niet om Breda, maar om Bergen op Zoom. Daar nagelden Storms en Ruigrok in 1988 wethouder Stuart aan de schandpaal. Ten onrechte, volgens de rechter, die Stuart in een door hem aangespannen rechtszaak in het gelijk stelde en hem een schadevergoeding van ƒ125.000,- toewees, plus ƒ75.000,- aan inkomstenderving.
De bewering van Modderman dat Storms en Ruigrok daar destijd een jaar mee bezig geweest zijn kan ik niet controleren, maar die valt ernstig te betwijfelen. Mijn vermoeden is eerder hooguit enkele weken, een aantal telefoontjes en een paar lunches’.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.