persveilig seminar

— donderdag 27 september 2018, 11:51 | 0 reacties, praat mee

Joris Polman gaat de Zuidas in de gaten houden voor het Financieele Dagblad

© TMG

Na zes jaar op de financiële redactie van De Telegraaf, is het voor Joris Polman tijd voor een nieuwe uitdaging. Bij het Financieele Dagblad (FD) krijgt hij de portefeuille Zakelijke Dienstverlening in handen. Laatste wijziging: 27 september 2018, 12:01

“Afgelopen zomer ben ik in gesprek geraakt met het Financieele Dagblad. Zij werkten toen nog aan de lancering van de nieuwe krant. Ze hebben ook een aantal mensen aangenomen om hun team te versterken. En daarvan ben ik er ook een.” De investering in vernieuwing en het feit dat het goed gaat met het FD – geen vanzelfsprekendheid in krantenland - maakten Polman enthousiast.

Zijn vertrek bij De Telegraaf brengt wel gemengde gevoelens met zich mee. “Ik heb het er zes jaar lang ontzettend naar mijn zin gehad. Dat collega Bart Mos en ik genomineerd werden voor een Tegel, is iets wat ik bijvoorbeeld nooit zal vergeten. Ik heb me er altijd als een vis in het water gevoeld. Maar ik denk dat het goed is om af en toe in een nieuwe omgeving aan de slag te gaan. En het FD is een mooi gemaakte krant, waar ik denk dat ik mezelf weer verder kan ontwikkelen.”

Vanaf 1 oktober gaat Polman aan de slag op zijn nieuwe redactie. “Ik ga eerst van start in een vrije rol. Dat vind ik prettig, want dan kan ik wennen aan het team en de krant. In de loop van 2019 kan ik me dan gaan vastbijten in mijn nieuwe portefeuille.”

Die portefeuille richt zich op de ‘snelle jongens en meiden van de Zuidas’, zoals Polman ze noemt. Accountants, advocaten, consultants en gelijksoortige beroepen zullen door Polman onder de loep genomen worden.  “Zij opereren in de frontlinie van de financiële wereld, dat maakt het heel interessant. De verhalen die daar te halen zijn, laten mijn journalistieke hart echt sneller kloppen.”

Bij De Telegraaf ligt het werktempo volgens Polman vrij hoog. Nieuws staat centraal in de formule. “Hoe goed de krant hierin ook is, soms gaat dit ten koste van de diepgang”, aldus Polman. Bij het FD hoopt hij meer ruimte te krijgen om kwesties verder uit te diepen zonder het nieuws uit het oog te verliezen.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.