— maandag 3 mei 2021, 13:28 | 0 reacties, praat mee

Joris Gerritsen nieuwe hoofdredacteur De Gelderlander

De nieuwe De Gelderlander-hoofdredacteur Joris Gerritsen | Paul Rapp

Dagblad De Gelderlander heeft een nieuwe hoofdredacteur. Joris Gerritsen (44) volgt met onmiddellijke ingang Peter Jansen op, die "na veertig jaar leidinggeven in de journalistiek" kiest voor een rustiger leven. Gerritsen werd door de directie en een selectiecommissie van de redactie unaniem gekozen.

Gerritsen spreekt van een “onbeschrijflijk grote eer” om tot hoofdredacteur te zijn gekozen. Hij wil de succesvolle koers van zijn voorganger continueren. Continuering betekent volgens Gerritsen geen stilstand.

“Het maken van de krant dicteert nog te zeer de inzet en ons dagelijkse ritme. Begrijp me niet verkeerd: ik koester de krant, maar online zal dominanter moeten worden bij onze dagelijkse keuzes, want online is onze toekomst”, aldus Gerritsen.

Voor zijn komst naar De Gelderlander was Gerritsen onder meer verslaggever en eindredacteur bij Omroep Gelderland en redactiechef bij Omroep Brabant.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.