— donderdag 18 maart 2021, 13:35 | 0 reacties, praat mee

Hoofdredacteur Peter Jansen neemt afscheid van De Gelderlander

© DPG Media

Peter Jansen stopt per 1 mei als hoofdredacteur van De Gelderlander, meldt uitgeverij DPG Media. Hij geeft in De Gelderlander aan het na veertig jaar dagbladjournalistiek rustiger aan te willen doen.

Jansen noemt het “een voorrecht en een genoegen” om hoofdredacteur van De Gelderlander te zijn geweest. “Ik ben nu veertig jaar actief in de journalistiek, waarvan vijftien als hoofdredacteur”, zegt Jansen in een video die hij aan zijn collega’s heeft gestuurd. “Het waren intensieve jaren en dan merk ik dat ik geen 20 meer ben. Het gaat niet vanzelf meer.”

Hij vindt het dan ook een goed moment om het stokje over te dragen aan een jongere hoofdredacteur. “Dit is het perfecte moment. Het gaat goed met de krant en met de redactie. En er lopen veel heel goede collega’s rond met ambitie.”

Via de Tielse en de Apeldoornse Courant belandde Peter Jansen in 1999 als redactiechef en waarnemend hoofdredacteur bij de Drentse Courant/Groninger Dagblad. Na de fusie met het Nieuwsblad van het Noorden werd hij redactiechef bij het Dagblad van het Noorden. In 2006 stak hij van Groningen over naar Zeeland, waar hij hoofdredacteur werd van de PZC. Na de overname van Wegener door (toen nog) de Persgroep werd hij in 2015 hoofdredacteur van De Gelderlander.

Een selectiecommissie van redactie en directie gaat op zoek naar een opvolger. Jansen zegt te hopen dat zijn opvolger uit eigen gelederen komt. Meer bij De Gelderlander

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.