persveilig seminar

— vrijdag 2 oktober 2020, 11:05 | 0 reacties, praat mee

Joris Gerritsen adjunct-hoofdredacteur De Gelderlander

UPDATE Joris Gerritsen (43) is met onmiddellijke ingang benoemd tot adjunct-hoofdredacteur bij De Gelderlander. Gerritsen, die de afgelopen jaren werkzaam was als Chef In/Nieuws, wil in zijn nieuwe functie de verbinding tussen de hoofdredactie en de newsrooms verbeteren “en er nog scherper op toe zien dat onze topverhalen echt top worden”. Laatste wijziging: 5 oktober 2020, 09:13

Hoofdredacteur Peter Jansen maakte de benoeming van Gerritsen bekend per mail. Hij schrijft daarin dat de sollicitatiecommissie unaniem was over het besluit. “De afgelopen vijf jaar heeft Joris laten zien dat hij een gedreven, goedgeluimde en vaardige journalist is, die bovendien op een inspirerende wijze leiding kan geven aan een team.”

Jansen noemt de wijze van aankondiging “de enige smet op de benoeming”. Hij schrijft: “Waar we onze adjunct-hoofdredacteur normaal gesproken tijdens een feestelijke plenaire redactievergadering zouden fêteren, moeten we het nu doen met een mail. Het is niet anders.”

Gerritsen begon zijn carrière 20 jaar geleden bij Omroep Gelderland als regioverslaggever. In 2011 stapte hij over naar Omroep Brabant, waar hij chef nieuws werd bij de televisietak. Sinds 2015 werkt hij voor De Gelderlander. Eerst als chef van de eindredactie (Chef UIT) en de laatste jaren als chef van de Nieuwsdienst (Chef IN).

Als chef bemoeide Gerritsen zich de laatste jaren actief met de grote onderzoeksverhalen van de krant. Zo schreef hij onder meer mee aan de onthullingen over Nederlandse bedrijven die mee werkten aan de Krimbrug.

Volgens een persbericht van De Gelderlander begint Gerritsen met veel enthousiasme aan zijn nieuwe baan. “Je moet de snelste zijn. Het verhaal moet een uitstekende kop hebben en het begin van elk artikel moet de lezer direct overtuigen om door te lezen. Daarnaast willen we de bezoekers van de site verrassen met goede video’s en eventueel ook podcasts.”

Gerritsen vervolgt: “Het werk van de verslaggevers is ondertussen alleen maar complexer geworden. Dit vraagt veel van de medewerkers van De Gelderlander en dus ook van de leiding. Hier zie ik ook een grote rol voor mij.”

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

banner zwolle 2

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.