website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

‘John de Mol wil NU.nl overnemen’

Lars Pasveer — Geplaatst in overname op donderdag 14 september 2017, 09:28

De redactie van nieuwssite NU.nl | Robin van Lonkhuijsen / ANP

De redactie van nieuwssite NU.nl | Robin van Lonkhuijsen / ANP

Nieuws

John de Mol greep mis bij De Telegraaf, maar heeft nu interesse in het overnemen van nieuwssite NU.nl, meldt het Financieele Dagblad. De huidige eigenaar Sanoma zegt geen interesse voor verkoop te hebben.

De Mol werkt al langer aan zijn visie voor een multimediaal uitgeefhuis, waarin radio, tv, print en internet samenkomen. Hij zou 100 miljoen euro willen neerleggen voor de populaire nieuwssite.

“Dagelijks nemen 1,9 miljoen Nederlanders een kijkje op Nu.nl. Daarmee is deze gratis nieuwssite groter dan die van de NOS, AD en Telegraaf”, concludeert het FD.

Sanoma-topman De Mönnink stapte recent over naar Talpa. Het FD citeert een uitspraak van De Mönnink tijdens een congres: “Veel uitgevers hebben er moeite mee te stoppen met iets waar ze gepassioneerd over zijn, ook al levert het niets meer op. Het is heel belangrijk om vast te stellen wanneer je eigenlijk op een dood paard zit.”

Het FD stelt dat bij een eventuele overname van NU.nl de ervaring van De Mönnink goed uitkomt om SBS en de nieuwssite op elkaar af te stemmen.

Overigens is De Mol - net als bij De Telegraaf - niet de enige geïnteresseerde partij: De Persgroep zou ook interesse hebben getoond. Mediahuis zou op dit moment de handen vol hebben aan de overname van Telegraaf Media Groep. Meer bij Financieele Dagblad

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.