— donderdag 14 september 2017, 09:28 | 0 reacties, praat mee

‘John de Mol wil NU.nl overnemen’

De redactie van nieuwssite NU.nl | Robin van Lonkhuijsen / ANP

John de Mol greep mis bij De Telegraaf, maar heeft nu interesse in het overnemen van nieuwssite NU.nl, meldt het Financieele Dagblad. De huidige eigenaar Sanoma zegt geen interesse voor verkoop te hebben. Laatste wijziging: 14 september 2017, 11:46

De Mol werkt al langer aan zijn visie voor een multimediaal uitgeefhuis, waarin radio, tv, print en internet samenkomen. Hij zou 100 miljoen euro willen neerleggen voor de populaire nieuwssite.

“Dagelijks nemen 1,9 miljoen Nederlanders een kijkje op Nu.nl. Daarmee is deze gratis nieuwssite groter dan die van de NOS, AD en Telegraaf”, concludeert het FD.

Sanoma-topman De Mönnink stapte recent over naar Talpa. Het FD citeert een uitspraak van De Mönnink tijdens een congres: “Veel uitgevers hebben er moeite mee te stoppen met iets waar ze gepassioneerd over zijn, ook al levert het niets meer op. Het is heel belangrijk om vast te stellen wanneer je eigenlijk op een dood paard zit.”

Het FD stelt dat bij een eventuele overname van NU.nl de ervaring van De Mönnink goed uitkomt om SBS en de nieuwssite op elkaar af te stemmen.

Overigens is De Mol - net als bij De Telegraaf - niet de enige geïnteresseerde partij: De Persgroep zou ook interesse hebben getoond. Mediahuis zou op dit moment de handen vol hebben aan de overname van Telegraaf Media Groep. Meer bij Financieele Dagblad

Bekijk meer van

Sanoma NU.nl John de Mol

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.