— donderdag 16 maart 2017, 14:23 | 0 reacties, praat mee

Joep Bertrams winnaar ‘Met het oog op de Verkiezingen’

De winnende cartoon van Joep Bertrams | Persmuseum

Joep Betrams heeft met een cartoon over Lodewijk Asscher de wedstrijd 'Met het oog op de Verkiezingen' gewonnen. Hij werd gekozen door een jury van de kunstcommissie Nieuwspoort en journalisten Wilco Boom (parlementair redacteur NOS) en Bart Maat (nieuwsfotograaf Binnenhof).

Bertrams tekening ‘In de Lift’ verscheen op 3 maart 2017 in de Limburger. Het is volgens voorzitter van de kunstcommissie Nieuwspoort Marinus Potman een sterke cartoon, die het drama van de PvdA aankondigt. Arend van Dam greep met zijn tekening ‘Blinde Geleidehonden’ net naast de eerste prijs. Op de derde plaats eindigde Mirjam Vissers met een cartoon van Wilders en Rutte, waarin ze samen naar een bokswedstrijd op televisie kijken.

De wedstrijd was georganiseerd door Het Persmuseum. Het was tevens een digitale expositie die 21 dagen duurde. En behalve Het Persmuseum was het te zien in de Openbare Bibliotheek van Den Haag, Beeld & Geluid in Hilversum, Nieuwspoort en Zentrum für Niederlande-Studien in Münster.  Meer bij Persmuseum

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.