basis naar compleet

— woensdag 30 september 2015, 09:27 | 0 reacties, praat mee

Inktspotprijs 2014-2015 naar Joep Bertrams

Joep Bertrams

Tekenaar Joep Bertrams heeft de Inktspotprijs 2014-2015 gewonnen met de rauwe tekening 'Onsterfelijk', gemaakt na de bloedige aanslag op de redactie van satirisch weekblad Charlie Hebdo. De tekening, waarin een onthoofd lichaam alsnog een tong uitsteekt naar de moordenaar, werd wereldwijd gepubliceerd. Laatste wijziging: 1 oktober 2015, 10:31

Volgens de Inktspotprijs-jury maakte Bertram een “krachtig en indrukwekkend statement, mooi en vakkundig uitgevoerd”. De tekening bewijst dat uiteindelijk het vrije woord (danwel het vrije potlood) overwint.

Villamedia interviewde Bertrams voor ons actuele nummer. In Tekenen van vrijheid zegt Bertrams: “Mijn werk komt tot stand in een ongelooflijke, ongeconditioneerde vrijheid. Ik moet helemaal niets, dat maakt het werk zinnig. Eigenlijk heb ik een klein koninkrijk, waar ik alles te vertellen heb. Af en toe stap ik eruit om te laten zien wat ik er doe.”

Bertrams (1946) tekent onder meer voor de Groene Amsterdammer en enkele voormalige GPD-bladen waaronder De Limburger en de Leeuwarder Courant. Zijn animaties zijn te bekijken op Blendle, Facebook en via Bertrams Twitter-account. De animaties worden ook op France24 getoond.

De runners up waren: Siegfried Woldhek met ‘Josef Poetin’ en Tom Janssen met ‘Zie ginds komt’. Hun tekeningen zijn te zien op deze pagina van Het Persmuseum.

Bekijk meer van

Joep Bertrams Inktspotprijs

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.