— donderdag 19 februari 2015, 15:04 | 0 reacties, praat mee

Jezus verschenen

Jezus was nog maar net verschenen, of zijn plekje in de spotlight werd al weer opgeëist door aankondiging van de komst van concurrent Mohammed. De Moslimkrant komt in juni met een glossy over de profeet, kondigde hoofdredacteur Brahim Bourzik afgelopen maand aan. Met Mohammed wil hij – in het licht van de recente ontwikkelingen in Europa – onwetende (moslim)jongeren in Nederland informeren over de islam en Mohammed. Toen hij zijn plannen uit de doeken deed, lag Jezus al in de schappen.

Jezus is een eenmalige uitgave van Lente Media, die schrijver Arthur Japin strikte voor het hoofdredacteurschap. Jezus had, net als Mohammed straks, het tij mee bij verschijning. Toeval of niet, werd rond dezelfde tijd zijn hele bestaan in twijfel getrokken, door een Nederlandse predikant nota bene. Volgens deze Edward van der Kaaij uit Nijkerk is het verhaal van Jezus gebaseerd op de klassieke Egyptische mythologie. Is er meteen actuele aanleiding voor een spread om nog wat mythes uit de wereld te helpen: Jezus had geen lang haar en niets tegen homo’s, om maar wat te noemen.

Verder bijdragen van onder anderen Goedele Liekens (Jazeker heeft Jezus seks gehad), Leo Blokhuis (popgod) en Japin zelf (‘Het is niet wat u verwacht, gelóóf me.’)

Wat we moesten verwachten, weet ik ook niet precies. Voor wie of wat, en met welk doel, wordt ook na lezing niet helemaal duidelijk. Wel dat het mooi in elkaar zit, en dat de makers er een hoop plezier aan moeten hebben beleefd. En nu is het wachten op die andere profeet.

Jezus is een uitgave van Lente Media en kost 7,95 euro.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.