PersVeilig veiligheid vrouwelijke journalisten

— vrijdag 1 september 2017, 08:03 | 0 reacties, praat mee

Jesse Klaver-documentaire naar Blendle

ANP / Remko de Waal

De documentaire over GroenLinks-leider Jesse Klaver die in eerste instantie zou worden uitgezonden door BNNVARA, verschijnt maandag online bij Blendle. De digitale kiosk hengelde de veelbesproken – maar nog niet vertoonde – documentaire binnen, nadat uitzending ervan door consternatie werd geschrapt. Laatste wijziging: 1 september 2017, 08:16

BNNVARA besloot de documentaire niet uit te zenden na kritiek van buitenaf én van de NPO op het mogelijke gebrek aan onafhankelijkheid van de documentaire. De beelden daarvan werden geschoten door filmmaker Joey Boink, die ten tijde van het filmen bij GroenLinks in dienst was als beeldvoerder. Dat is iemand die als taak heeft ervoor te zorgen dat een politicus zo goed mogelijk in beeld komt.

De documentaire, die de naam ‘Jesse’ draagt, is vanaf maandagavond 20.00 uur te zien bij Blendle. De prijs van de film wordt 4,99, meldt Alexander Klöpping – mede-oprichter van de digitale kiosk – op Twitter. De documentaire verschijnt ook in de bioscoop.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.