— vrijdag 21 april 2023, 15:19 | 0 reacties, praat mee

Jeroen Snel neemt langdurig verlof op bij royaltyprogramma Blauw Bloed

© ANP/Hollandse Hoogte/Frans van Zijst

Jeroen Snel (53) heeft langdurig verlof opgenomen bij het EO-programma Blauw Bloed, meldt de omroep vrijdag. Laatste wijziging: 21 april 2023, 15:48

Een woordvoerder van Blauw Bloed legt uit: ‘Hij heeft aangegeven dat hij even afstand wil nemen van de hectiek en de routine van de wekelijkse uitzending.’

Het is nog niet duidelijk waarom Snel langdurig verlof opneemt. Snel en de EO ontkennen noch bevestigen dat er sprake is van een arbeidsconflict. 

In januari van dit jaar keerde Blauw Bloed in een nieuw jasje terug op de NPO nadat het programma eind 2021 van de buis verdween, nu met Anne-Mar Zwart (38) als presentatrice.

Snel was zeventien jaar lang het gezicht van het royaltyprogramma. Hij werkte bij Blauw Bloed nieuwe stijl nog wel mee als eindredacteur van de uitzendingen en schoof af en toe aan als royaltydeskundige. Afgelopen weken was hij niet meer te zien.

Op koningsdag zendt de EO een Blauw Bloed-special uit over het tienjarig jubileum van koning Willem-Alexander. Snel heeft daar niet aan meegewerkt: ‘Klopt, ik was er niet. De opnames vielen tijdens mijn verlof’, zo liet hij weten aan AD.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.