training eu starters

— woensdag 24 juni 2015, 09:22 | 0 reacties, praat mee

Journalist Jan Paul Bresser overleden

Afgelopen zondag is journalist en schrijver Jan Paul Bresser in zijn woonplaats Den Haag overleden aan gevolgen van een hersenziekte. Hij was al langere tijd ziek. Bresser, was in zijn stad actief op het cultuurvlak en werkte de laatste twee jaar als cultuurredacteur bij weekkrant Den Haag Centraal. Bresser werkte in het verleden ook bij culturele programma's voor de VARA (onder meer als eindredacteur van het boekenprogramma van Boudewijn Büch) en werd hij in 1987 chef redactie cultuur en wetenschap bij Elsevier. Hij vertrok daar in 2001. Laatste wijziging: 24 juni 2015, 09:25

Het AD, waar Bresser tot 2012 als columnist actief voor was, omschrijft hem als “een begaafd waarnemer van sferen en kleine schoonheid. Dat bleek uit zijn stukjes en daarvan getuigen ook de bundel verhalen uit zijn geliefde Hofkwartier, Het verdriet van Eline, en zijn gedichten.”

De Volkskrant, waar Bresser toneelcriticus en chef kunst was, stelt dat hij in vele aspecten van de kunst geïnteresseerd was: naast dichten was hij actief als schilder en schreef hij proza. Dit najaar verschijnt er postuum de roman Sara@Berkenhart.nl, die in briefvorm is opgezet. Bresser is 74 jaar geworden.

Zie Milde stem in harde wereld: Jan Paul Bresser 1941-2015 (AD) en Kunstredacteur, dichter, schrijver en ook een heel goede kok (Volkskrant)

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.