banner festival 23

— donderdag 23 maart 2023, 14:45 | 0 reacties, praat mee

Jacqueline Smit benoemd tot interim-hoofd NOS Sport

Jacqueline Smit is door de NOS-directie benoemd tot interim-hoofd Sport. Ze start per direct. Eerst in deeltijd en per medio april voltijds. Dat meldt de omroep in een persbericht. Laatste wijziging: 23 maart 2023, 16:40

De aanstelling van Smit geldt in aanvankelijk voor een half jaar. De NOS-directie start tegelijkertijd de procedure voor een nieuwe hoofdredacteur voor de sportafdeling.

Lees ook: Wie is het interim-hoofd NOS Sport Jacqueline Smit?

‘De redactie heeft in deze ingewikkelde en moeilijke tijd niet alleen veel saamhorigheid getoond, maar ook de kracht en kwaliteit laten zien die zo eigen is aan NOS Sport. Ik ben blij dat we zo snel iemand van het kaliber van Smit hebben kunnen vinden’, zegt algemeen directeur van de NOS Gerard Timmer in het persbericht. 

‘Ze heeft de kennis en de ervaring om de gewenste veranderingen bij NOS Sport in gang te zetten.’

Lees alles over de situatie bij NOS Sport

De Volkskrant publiceerde eerder deze maand een artikel waarin meer duidelijk werd over de misstanden op de redactie. Daarin werd een beeld van stelselmatige intimidatie en pesterijen op de werkvloer van NOS Sport beschreven. De krant sprak daarvoor met 32 medewerkers, oud-medewerkers en andere betrokkenen.

Naar aanleiding van dat artikel meldde de hoofdredactie van NOS Spot gefaseerd op te willen stappen. Enkele dagen daarna stapte de voltallige hoofdredactie alsnog direct op.

Bekijk meer van

NOS Sport

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.