banner anp

— woensdag 1 maart 2017, 11:49 | 0 reacties, praat mee

Jaap Kooij nieuwe bestuurder NPO

Jan-Willem van Hofwegen / NPO

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) heeft aangekondigd dat Jaap Kooij per 1 juni de Raad van Bestuur zal versterken. Kooij, momenteel werkzaam als directeur-bestuurder bij de EO, wordt verantwoordelijk voor de portefeuille financiën en bedrijfsvoering.

“Na tien jaar bij de EO is het een mooi moment om over te stappen, hoewel het ook lastig is om deze waardevolle omroep en alle gedreven collega’s daar achter te laten. [..] De publieke omroep moet zich snel aanpassen aan gewijzigde marktomstandigheden en veranderend mediagedrag. Ook heeft de NPO een zwaardere positie gekregen vanwege de nieuwe Mediawet. Ik stel me graag in dienst van een sterke publieke omroep”, aldus Kooij over zijn nieuwe baan.

De raad van bestuur zal nog worden uitgebreid met een derde bestuurder met de portefeuille media. De procedure hiervoor is nog niet afgerond, meldt de NPO.

Bekijk meer van

NPO Jaap Kooij Carrière

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.