— dinsdag 2 oktober 2018, 08:28 | 0 reacties, praat mee

Felix Meuders mag nog even blijven

Felix Meurders is blij en opgelucht dat hij het programma Spijkers met Koppen mag blijven presenteren totdat er nieuwe plek voor hem op de radio is gevonden. 'Eindelijk is de periode van onzekerheid voorbij. Dank aan iedereen die me heeft gesteund. Ik ben heel blij met dit besluit', zegt hij tegen het ANP.

Afgelopen vrijdag maakte de NPO bekend dat de 72-jarige Meurders na 24 jaar afscheid moest nemen van het radioprogramma. Hij zou moeten plaatsmaken voor een nieuwe presentator omdat de NPO een jonger publiek wil aanboren. De NPO kwam maandag op die beslissing terug.

In een verklaring laat BNNVara weten dat ze het afgelopen weekend samen met de NPO op zoek zijn gegaan naar een nieuwe radioslot voor Felix. ‘Vandaag is duidelijk geworden dat we daar op korte termijn geen concreet uitzicht op hebben. Vandaar ons gezamenlijk besluit dat Felix dit programma blijft presenteren totdat een nieuw radioslot gevonden is. Wij gunnen Felix met zijn grote staat van dienst een mooie plek op de Nederlandse publieke radio.’

Via social media hadden velen hun steun betuigd aan Meuders en ook was inmiddels een online petitie gestart met als doel hem te laten blijven. Zijn mede-presentator Dolf Jansen noemde zijn vertrek ’k*t en teleurstellend’. ‘Het is een stukje omroeppolitiek en (ook, helaas) zoals dingen gaan’, zei hij.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.