website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Felix Meuders mag nog even blijven

Dolf Rogmans — Geplaatst in omroep op dinsdag 2 oktober 2018, 08:28

Nieuws Felix Meurders is blij en opgelucht dat hij het programma Spijkers met Koppen mag blijven presenteren totdat er nieuwe plek voor hem op de radio is gevonden. 'Eindelijk is de periode van onzekerheid voorbij. Dank aan iedereen die me heeft gesteund. Ik ben heel blij met dit besluit', zegt hij tegen het ANP.

Afgelopen vrijdag maakte de NPO bekend dat de 72-jarige Meurders na 24 jaar afscheid moest nemen van het radioprogramma. Hij zou moeten plaatsmaken voor een nieuwe presentator omdat de NPO een jonger publiek wil aanboren. De NPO kwam maandag op die beslissing terug.

In een verklaring laat BNNVara weten dat ze het afgelopen weekend samen met de NPO op zoek zijn gegaan naar een nieuwe radioslot voor Felix. ‘Vandaag is duidelijk geworden dat we daar op korte termijn geen concreet uitzicht op hebben. Vandaar ons gezamenlijk besluit dat Felix dit programma blijft presenteren totdat een nieuw radioslot gevonden is. Wij gunnen Felix met zijn grote staat van dienst een mooie plek op de Nederlandse publieke radio.’

Via social media hadden velen hun steun betuigd aan Meuders en ook was inmiddels een online petitie gestart met als doel hem te laten blijven. Zijn mede-presentator Dolf Jansen noemde zijn vertrek ’k*t en teleurstellend’. ‘Het is een stukje omroeppolitiek en (ook, helaas) zoals dingen gaan’, zei hij.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.