— vrijdag 11 juni 2010, 12:32

Italiaans protest tegen afluisterwet

Diverse Italiaanse media hebben vrijdag geprotesteerd tegen een omstreden wetsvoorstel, dat het inzetten van afluistertechnieken bij verdachten beperkt. Media die inhoud van telefoontaps publiceren, riskeren forse boetes. Premier Berlusconi - zelf geplaagd door diverse schandalen - is een van de pleitbezorgers van de wet, die volgens officiële lezing de privacy moet helpen beschermen. Tegenstanders van de nieuwe wet zeggen dat hij enkel dient om pijnlijke onthullingen rond Berlusconi en zijn vrienden te voorkomen. Diverse kranten besteedden aandacht aan het voorstel: Corriere della Sera sprak van "een donkere dag voor gerechtigheid", Il Fatto noemt het een "criminele wet voor criminelen" en L'Unita gebruikte in de kop een lettertype dat voor het laatst door Mussolini werd gebruikt. Ook vanuit justitie wordt de wet bekritiseerd, omdat topcriminelen en maffiosi volgens hen niet zonder telefoontaps kunnen worden gepakt.

Bekijk meer van

Italië

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.