anner smart octo

— maandag 17 mei 2021, 08:36 | 0 reacties, praat mee

Israëlische raketaanval vernietigt gebouw in Gaza met kantoren internationale media

Jala Tower gebombardeerd - © Mahmud Hams / AFP

In Gaza-Stad is een gebouw waarin meerdere mediaorganisaties zijn gevestigd, gebombardeerd door het Israëlische leger. Voor zover bekend raakte niemand gewond. Het gebouw van twaalf verdiepingen, waarin ook appartementen en kantoren zaten, is ingestort.

Onder andere de Arabische nieuwszender Al-Jazeera en persbureau Associated Press (AP) houden kantoor in Jala Tower, zoals de toren bekend staat. De eigenaar zou voorafgaande aan de aanval zijn gewaarschuwd dat Israël een raketaanval zou uitvoeren. Daardoor konden mensen uit de toren worden geëvacueerd.

Volgens het Israëlische leger was het gebouw een legitiem militair doelwit omdat onder meer de inlichtingendienst van Hamas er actief was. Het leger stelt dat Hamas de mediaorganisaties gebruikte als menselijk schild.

Correspondent Olaf Koens (RTL Nieuws) zegt dat het zeker gaat om een bewuste aanval. Internationale media zijn afhankelijk van beelden die ook in die toren worden gemaakt, zegt Koens. “Dit is geen toeval. Dit is bewust het zwijgen opleggen aan de media. Dat is beleid. Wij mogen Gaza niet in en ook dat is beleid, Israël heeft de grens voor journalisten gesloten, en dus zijn we afhankelijk van persbureaus als AP. Wat een schande.” Meer bij RTL Nieuws / NOS / AP

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.