PersVeilig

— donderdag 11 december 2014, 09:15

‘IS probeert lijk Foley te verkopen’

Nieuwssite Buzzfeed zegt dat tussenpersonen die zeggen te handelen voor terreurgroep Islamitische Staat (IS) interesse peilen voor de verkoop van het lijk van James Foley, de Amerikaanse journalist die afgelopen juli door IS werd onthoofd. Er zouden drie partijen bij zo'n transactie betrokken zijn, aldus Buzzfeed. IS zou volgens deze tussenpersonen het lichaam van Foley naar de Turkse grens overbrengen voor 1 miljoen dollar. Om te bewijzen dat het echt om Foley gaat, wil de groep DNA beschikbaar stellen - mits het geld wordt vooraf wordt overhandigd. Een van de mannen beschikte over video's van Westerse gevangenen in handen van IS. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken onderzoekt de claims dat IS lichamen van door hun onthoofde gevangenen probeert te verkopen. Meer bij Buzzfeed Laatste wijziging: 11 december 2014, 09:16

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.