— vrijdag 19 februari 2021, 09:42 | 0 reacties, praat mee

Iraanse fotojournaliste veroordeeld tot vier jaar cel

De Iraanse hoofdstad Teheran - © AFP

De Iraanse fotojournaliste Nooshin Jafari moet vier jaar de gevangenis in voor het ‘beledigen van heiligheden’. Jafari werd in augustus 2019 voor het eerst gearresteerd omdat ze ervan werd verdacht een Twitter-profiel te beheren dat zich kritisch uitliet over de Iraanse overheid.

Nadat Jafari werd veroordeeld, ging ze in hoger beroep. Op 13 februari van dit jaar bepaalde de rechter dat de fotojournaliste de opgelegde straffen - de genoemde vier jaar voor het beledigen van heiligheden en een celstraf van één jaar voor het verspreiden van propaganda - uitgezeten moeten worden.

Dat melden diverse media, waaronder IranWire. Jafari, die ten tijde van haar arrestatie verslag deed van culturele kwesties, werd in 2009 al eens gearresteerd toen ze werkzaam was bij de krant Etemad. Daar werkte ze als verslaggever kunst en cultuur. Het Committee to Protect Journalists roept op tot vrijlating van Jafari

.

Praat mee

banner loopbaanontwikkeling NVJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.