— vrijdag 29 mei 2009, 08:45

Iraakse premier klaagt Guardian aan

De Iraakse premier Nouri al-Maliki is een rechtszaak wegens smaad tegen de Britse kwaliteitskrant The Guardian. Al-Maliki eist 1 miljoen dollar (ruim 716 duizend euro) aan schadevergoeding, omdat de Guardian zijn regering in een artikel heeft omschreven als 'autoritair'. Voor hij een rechtszaak aanspande, wilde al-Maliki eigenlijk ook het Bagdad-kantoor van de Guardian laten sluiten. Daar ziet hij nu van af. De rechtszaak komt op een moment dat al-Maliki een andere zaak op 28 mei heeft teruggetrokken. De Iraakse premier had een (in Duitsland gevestigde) website aangeklaagd voor omgerekend 630 duizend euro, omdat het in januari een artikel had gepubliceerd waarin een naaste medewerker van al-Maliki van nepotisme werd beschuldigd.

Bekijk meer van

Irak

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.