— vrijdag 12 december 2008, 08:48

Iraakse medisch-journalist krijgt gratie

De president van de autonome Koerdische regio in het noorden van Irak heeft zondag een Iraakse journalist gratie verleend. De journalist in kwestie, Adel Hussein, heeft dat woendag zelf meegedeeld, meldt Novum. Hussein, naast journalist ook arts, werd eind november tot zes maanden cel veroordeeld omdat hij een artikel over homoseksualiteit publiceerde. De Irakees schreef het stuk vorig jaar in het onafhankelijke weekblad Hawlati. Het artikel was volgens Hussein bedoeld om lezers te onderwijzen en niet om homoseksualiteit te promoten. Volgens zijn advocaat was het vonnis gebaseerd op een wetsartikel uit 1969. Een recent geïntroduceerde nieuwe wet erkent een dergelijke schending van 'openbare zeden' overigens niet langer.

Bekijk meer van

Irak

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.