— woensdag 2 december 2015, 14:11 | 0 reacties, praat mee

Inzendtermijn World Press Photo 2016 start

Jason Reed / EPA

Fotografen die willen meedingen naar de World Press Photo 2016 kunnen vanaf nu werk insturen. In lijn met eerder aangekondigde wijzigingen rond beschrijvingen en een nieuwe ethische code zullen fotografen moeten instemmen met de nieuwe regels, voor inzendingen worden geaccepteerd. Laatste wijziging: 2 december 2015, 14:12

Voor finalisten volgt in februari nog een aparte controle van zowel de beschrijving en fotografische metadata door een speciale commissie. De organisatie achter de fotoprijs wil daarmee voorkomen dat de editie 2016 ook weer onderwerp van controverse wordt, waarbij achteraf duidelijk wordt dat fotografen beeld hebben gemanipuleerd of in scène zetten.

Dit jaar raakte fotograaf Giovanni Troilo zijn World Press Photo kwijt, nadat manipulatie was bewezen. Ook maakte Troilo foto’s in een andere stad dan zijn beschrijving deden geloven. Vanaf nu moeten potentiële winnaars de ruwe bestanden aanleveren zoals de camera ze heeft geproduceerd. Wie dat niet kan of wil, wordt automatisch gediskwalificeerd.

De deadline voor het inzenden van materiaal is 7 januari 2016. De nieuwe regels voor de fotowedstrijd zijn op een speciale pagina samengebracht. Inzenden kan alleen online, via submit.worldpressphoto.org.

Bekijk meer van

World Press Photo

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.