Tegel Beeld en Geluid

— woensdag 2 december 2015, 14:11 | 0 reacties, praat mee

Inzendtermijn World Press Photo 2016 start

Jason Reed / EPA

Fotografen die willen meedingen naar de World Press Photo 2016 kunnen vanaf nu werk insturen. In lijn met eerder aangekondigde wijzigingen rond beschrijvingen en een nieuwe ethische code zullen fotografen moeten instemmen met de nieuwe regels, voor inzendingen worden geaccepteerd.

Voor finalisten volgt in februari nog een aparte controle van zowel de beschrijving en fotografische metadata door een speciale commissie. De organisatie achter de fotoprijs wil daarmee voorkomen dat de editie 2016 ook weer onderwerp van controverse wordt, waarbij achteraf duidelijk wordt dat fotografen beeld hebben gemanipuleerd of in scène zetten.

Dit jaar raakte fotograaf Giovanni Troilo zijn World Press Photo kwijt, nadat manipulatie was bewezen. Ook maakte Troilo foto’s in een andere stad dan zijn beschrijving deden geloven. Vanaf nu moeten potentiële winnaars de ruwe bestanden aanleveren zoals de camera ze heeft geproduceerd. Wie dat niet kan of wil, wordt automatisch gediskwalificeerd.

De deadline voor het inzenden van materiaal is 7 januari 2016. De nieuwe regels voor de fotowedstrijd zijn op een speciale pagina samengebracht. Inzenden kan alleen online, via submit.worldpressphoto.org.

Bekijk meer van

World Press Photo

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.