NVJ compleet lid

— woensdag 21 december 2022, 08:43 | 0 reacties, praat mee

Inzendingen voor VWN-publicatieprijs geopend

Inzendingen voor VWN-publicatieprijs geopend
De VWN-publicatieprijs 2021. - © Maartje Bakker / Twitter

Wetenschapsjournalisten kunnen tot zondag 22 januari hun beste werk inzenden voor de jaarlijkse VWN-publicatieprijs. De prijs voor het beste wetenschapsjournalistieke werk, een initiatief van de Vereniging voor Wetenschapsjournalistiek en -communicatie Nederland (VWN), wordt vervolgens uitgereikt op 21 maart. Laatste wijziging: 21 december 2022, 08:46

Dat meldt de VWN op zijn website. Nieuw dit jaar is dat de winnaar naast een beeld ook een geldprijs van 500 euro ontvangt. De prijs is vorm-onafhankelijk: naast geschreven artikelen dingen ook andere soorten publicaties mee. Het beste artikel wordt tevens ingestuurd voor de European Science Journalist of the Year Award.

Inzenders hoeven geen lid van de VWN te zijn. De inzending moet een journalistieke productie zijn, die tussen 1 januari en 31 december 2022 gepubliceerd is in een journalistiek medium. Het werk moet daarnaast gemaakt zijn voor een derde partij. Boeken en documentaires die langer duren dan 60 minuten zijn uitgesloten van deelname. 

De VWN-publicatieprijs werd vorig jaar gewonnen door Maartje Bakker. De VWN-publicatieprijs 2020 werd gewonnen door Saar Slegers voor haar podcast De man en de maan.

Bekijk meer van

VWN-publicatieprijs VWN

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.