website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Inval bij opinietijdschrift Newsweek

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in politie op vrijdag 19 januari 2018, 15:55

Het hoofdkantoor van Newsweek in New York

Het hoofdkantoor van Newsweek in New York - © Peter Foley / EPA

Nieuws Politie heeft donderdag in opdracht van het Openbaar Ministerie een inval gedaan bij het kantoor van het Amerikaanse Newsweek in New York, meldt het opinietijdschrift. De inval zou te maken hebben met een langlopend onderzoek naar de financiën van het bedrijf.

Ze namen onder andere achttien servers mee, er werden foto’s gemaakt en er werd technische informatie verzameld over de capaciteit van de servers, melden bronnen aan Newsweek. Het opinietijdschriftlaat weten dat de meegenomen servers niet werden gebruikt door Newsweek, die servers staan nog in het gebouw.

In een verklaring stelt moederbedrijf Newsweek Media Group dat er geen informatie over content, verhalen, personeel of bronnen is meegenomen en het Openbaar Ministerie heeft Newsweek media Group verzekerd dat het onderzoek geen betrekking heeft op Newsweek content.

Er wordt al zeventien maanden onderzoek gedaan naar de financiële situatie van Newsweek Media Group, tot vorig jaar bekend als IBT Media, melden bronnen die bekend zijn met de zaak.

IBT Media nam in 2013 Newsweek over, en moest in 2016 een groot deel van de werknemers ontslaan. Eigenaren Etienne Uzac and Johnathan Davis, die ook nog een aandeel hebben in Newsweek Media Groep, hebben grote schulden. Ze zouden de belastingdienst in totaal zo’n twee miljoen dollar schuldig zijn.

De inval en inbeslagname heeft personeel verrast, omdat er op dit moment wordt uitgebreid en er mensen worden aangenomen. Volgens Dev Pragad, directeur bij Nesweek media Group, heeft het bedrijf een “stevige financiële basis”. “In december hadden we de meeste bezoekers en de hoogste inkomsten in onze geschiedenis.” Hij weigerde verder commentaar te geven.  Meer bij Newsweek / The Outlook

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.