training eu starters

— vrijdag 19 januari 2018, 15:55 | 0 reacties, praat mee

Inval bij opinietijdschrift Newsweek

Het hoofdkantoor van Newsweek in New York - © Peter Foley / EPA

Politie heeft donderdag in opdracht van het Openbaar Ministerie een inval gedaan bij het kantoor van het Amerikaanse Newsweek in New York, meldt het opinietijdschrift. De inval zou te maken hebben met een langlopend onderzoek naar de financiën van het bedrijf. Laatste wijziging: 22 februari 2018, 10:15

Ze namen onder andere achttien servers mee, er werden foto’s gemaakt en er werd technische informatie verzameld over de capaciteit van de servers, melden bronnen aan Newsweek. Het opinietijdschriftlaat weten dat de meegenomen servers niet werden gebruikt door Newsweek, die servers staan nog in het gebouw.

In een verklaring stelt moederbedrijf Newsweek Media Group dat er geen informatie over content, verhalen, personeel of bronnen is meegenomen en het Openbaar Ministerie heeft Newsweek media Group verzekerd dat het onderzoek geen betrekking heeft op Newsweek content.

Er wordt al zeventien maanden onderzoek gedaan naar de financiële situatie van Newsweek Media Group, tot vorig jaar bekend als IBT Media, melden bronnen die bekend zijn met de zaak.

IBT Media nam in 2013 Newsweek over, en moest in 2016 een groot deel van de werknemers ontslaan. Eigenaren Etienne Uzac and Johnathan Davis, die ook nog een aandeel hebben in Newsweek Media Groep, hebben grote schulden. Ze zouden de belastingdienst in totaal zo’n twee miljoen dollar schuldig zijn.

De inval en inbeslagname heeft personeel verrast, omdat er op dit moment wordt uitgebreid en er mensen worden aangenomen. Volgens Dev Pragad, directeur bij Nesweek media Group, heeft het bedrijf een “stevige financiële basis”. “In december hadden we de meeste bezoekers en de hoogste inkomsten in onze geschiedenis.” Hij weigerde verder commentaar te geven.  Meer bij Newsweek / The Outlook

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.