— dinsdag 1 oktober 2013, 13:28 | 0 reacties, praat mee

Internet centraal bij L1 na reorganisatie

De deelredacties bij de regionale omroep in Limburg, L1, gaan in elkaar op. Voorop staat de berichtgeving online. Maurice de Heus leidt de centrale redactie, ondersteund door zes dagchefs in wisselende samenstellingen. De Heus, voormalig chef sport, krijgt een plek binnen de hoofdredactie, onder hoofdredacteur Leo Hauben. Verder sluiten aan in de top Lida Huver (hoofd programmazaken) en Benny Brauns (hoofd vormgeving en evenementen). Laatste wijziging: 3 oktober 2013, 15:30

De Heus: “Tot nu toe was de nieuwsvoorziening geconcentreerd rond de nieuwsuitzending op tv van half zes. Nieuws, inclusief audio en beelden, komt voortaan zo snel mogelijk onine. Vervolgens wordt gekeken welke onderwerpen uitgewerkt kunnen worden voor radio en tv.”

Met het wegvallen van de deelredacties (nieuws, varia, cultuur, sport) verdwijnen de functies van de chefs. Tal van medewerkers krijgen een nieuwe functie. De lijst is vandaag verspreid onder de medewerkers. “Het idee komt vanuit de redactie. Vandaar dat het draagvlak groot is”, aldus De Heus.

Crit Pingen, chef nieuwsdienst en actualiteiten, gaat in de nieuwe opzet aan de slag als researchredacteur. Tot dagchefs van de gefuseerde redactieonderdelen zijn benoemd Karel Siebers, Lody Trepels, Nicky Jansen, Sander Kleikers, Bern Opdenacker en Jan de Koning.

De reorganisatie gaat niet gepaard met ontslagen onder de vaste medewerkers. Wel komt er een eind aan het freelance dienstverband van Marjanne Wassink. Zij heeft tien jaar De Stemming gepresenteerd. Daarvoor presenteerde ze acht jaar radio- en tv-programma’s, waaronder Limburg Laat, L1Laat L1 Nieuws en het radionieuws.

Wassink in een reactie: “Wel vreemd hoor om van de ene op de andere dag zo’n mededeling te krijgen. Je bent freelancer, maar zo’n afscheid verwacht je eerlijk gezegd niet. Ik heb er overigens wel vrede mee, it’s all in the game van een freelancer.”

Hoofdredacteur Hauben kondigde in juli de reorganisatie aan op op zijn weblog. Hij ziet in de toekomst het bereik van L1 online verder toenemen door sneller het publiek te bedienen.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.