word studentlid

— maandag 14 september 2020, 09:28 | 0 reacties, praat mee

Internationale designprijs voor cover Volkskrant Magazine

Internationale designprijs voor cover Volkskrant Magazine
© Volkskrant Magazine

Het Volkskrant Magazine heeft vrijdag een internationale designprijs gewonnen.

Het magazine werd vrijdag onderscheiden met een D&AD-award in de categorie beste tijdschriftcover. De cover bestaat uit een vinger die door het witte papier lijkt gekropen. Het moest verwijzen naar een het verhaal van Nadia Ezzeroili dat de vraag beantwoordt waarom mannen ongevraagd foto’s van hun piemel blijven sturen, zogeheten ‘dickpics’.

Art director Jaap Biemans zocht iets schurends. Beeldredacteur Heike Gülker herinnerde zich een Zwitser die bij het fotografie-evenement Unseen Amsterdam met zijn werk te zien was geweest. Biemans: “Die man stak vaak zijn vingers door foto’s heen, dat is een beetje zijn handelsmerk. Ik zei: als we een witte cover doen, met alleen die vinger erdoor, dan hebben we een knalcover”. Zo geschiedde. De vinger is van de fotograaf zelf, Beni Bischof. Hij maakte ook de foto’s binnen in het blad bij het verhaal. Daarop nemen zijn vingers de plek in van bekende vrouwenneuzen en die van een mannelijke neus: de Amerikaanse politicus en dickpic-verspreider Anthony Weiner. Meer bij de Volkskrant

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.